Nezhody v Za ľudí pokračujú. Do ministerky Kolíkovej sa obuli vlastní

1
10.máj 2021, 22:40 hod. po hlasoví, v ktorom sa opozícii nepodarilo odvolať ministerku spravodlivosti. Zdroj: (FB Za ľudí)

Niektorí členovia predsedníctva Za ľudí sa ohradili voči tvrdeniam ministerky spravodlivosti a podpredsedníčky Márie Kolíkovej o prístupe k prehodnoteniu vládnej krízy. Hovoria o zavádzajúcich tvrdeniach, ktoré odzneli v nedeľnej diskusnej relácii. Celé stanovisko členov predsedníctva priniesol DenníkN

Pod stanovisko sa podpísali Dušan Velič, Miriam Šuteková a Viera Leščáková. Kolíková v diskusnej relácii uviedla, že v strane potrebujú prehodnotiť jej vedenie i budúcnosť, ale aj vyhodnotenie vládnej krízy.

  • Mimoriadny snem a výmena súčasnej predsedníčky

“Považujeme za nekorektné a zavádzajúce tvrdenia, že väčšina predsedníctva strany, a aj jej členov, chce, aby došlo k prehodnoteniu toho, ako sa strana postavila k vládnej kríze. Považujeme za absurdné, že práve toto je podľa Márie Kolíkovej hlavný dôvod na zvolanie mimoriadneho snemu a výmenu súčasnej predsedníčky Veroniky Remišovej,” uviedli v stanovisku.

Strana Za ľudí: Zdroj: (FB Za ľudí)
  • Zavádzanie a ohýbanie pravidiel

Postup strany podľa ich slov viedol k zachovaniu koalície a predsedníčka v rokovaniach naplnila všetky požiadavky strany. “Je veľmi nešťastné, ak Mária Kolíková a jej krídlo v strane pokračuje v zavádzaní a ohýbaní pravidiel podsúvaním nekorektných informácií médiám,” dodali.

“Je tu časť strany, myslím, čo sa týka poslancov väčšina a väčšina predsedníctva, vnímam ale, že aj väčšina členskej základne chce, aby došlo k prehodnoteniu aj vedenia stany, aj vyhodnotenia vládnej krízy,” povedala Kolíková v relácii TA3.

Novozvolená predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová prijíma gratuláciu k zvoleniu od Andreja Kisku počas snemu strany Za ľudí, 8. augusta 2020 v Trenčianskych Tepliciach. (Foto: TASR)
  • Rozdielnosť názorov, ako presadzovať dôležité ciele

Vládna kríza podľa nej ukázala v strane Za ľudí rozdielnosť názorov na to, ako presadzovať ciele, ktoré sú pre stranu dôležité. Navonok síce strana hlásala štvorkoalíciu, no jej členom boli ponúkané posty aj vo vláde trojkoalície. Uviedla tiež, že jej samotnej ponúkala predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová post ministerky spravodlivosti.

- Reklama -

1 komentár

  1. To je dobre keď už aj vlastným ide na nervy tá jedna mu. Žatka!!! Dúfam, že nakoniec sama skončí v kolúznej väzbe. Aspoň na dva roky, aby si to stihla užiť.

Comments are closed.