Maiga: Áno, som konšpirátor, lebo som si dovolil mať vlastný názor

0
Na snímke Ibi Maiga (Autor: TASR)

Polícia vyzvala známeho herca a speváka Ibrahima Maigu, aby šiel pomáhať slovenským lekárom. Urobila tak prostredníctvom statusu na sociálnej sieti na profile Hoaxy a podvody – Polícia SR, ktorým reagovala na Maigov príspevok. V ňom Maiga spochybňoval, že úmrtie známeho rozhlasového moderátora Júliusa Viršíka nesúvisí s očkovaním proti ochoreniu COVID-19, ktoré moderátor nedávno absolvoval.

„Áno, som konšpirátor, lebo som si dovolil mať vlastný názor a neveriť všetkému, čo mi systém tlačí do hlavy. Máte právo veriť čo chcete, máte právo ma nazvať konšpirátorom, lebo ja som nikto len Ibrahim Maiga, a oni sú páni dokonalí zvaní Ministerstvo zdravotníctva a preto len oni môžu mať pravdu, lebo tak hlásia,“ napísal Miaga v statuse.

Polícia jeho príspevok označila za snahu priživiť sa na úmrtí známeho moderátora. „Pán Maiga, skúste raz v živote spraviť niečo užitočné. Buď mlčte, alebo choďte pomáhať lekárom na Slovensku, v štáte, ktorý vás prijal a ponúkol Vám podmienky na Vašu krátku umeleckú kariéru,“ napísala polícia.

Tá zároveň opätovne poukázala na fakt, že status o škodlivosti očkovania opakovane šíri osoba, ktorej korene siahajú do afrického Mali. Práve Mali totiž patrí medzi niekoľko štátov sveta, do ktorého nemôže nikto vstúpiť bez absolvovania očkovania proti žltej zimnici.

Slovenská národná strana vyzýva správcu Facebookovej stránky Policajný zbor Slovenskej republiky, osobitne hoaxy a podvody Polície Slovenskej republiky, aby stiahli urážku na herca Ibrahima Maigu.

- Reklama -