Mikulec reaguje na Fica a Pellegriniho: Pokrytectvo v priamom prenose

0
minister vnútra Roman Mikulec (Foto: SITA/Úrad vlády SR)

V čase, keď sa riešia škandály týkajúce sa polície, bol minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) úplne ticho. Ale už prehovoril. Nie priamo k súčasnému dianiu. Ficovi a Pellegrinimu pripomenul správu o podvodoch s agrodotáciami a pozemkami. “Prečo ste vtedy nekonali? Prečo ste vtedy na základe tak rozsiahlych materiálov SIS nepodnikli žiadne kroky?,” pýta sa.

“Keďže viem vyhodnotiť, ktoré informácie patria na verejnosť a ktorých zverejnenie by mohlo sťažiť alebo zmariť prácu kompetentných orgánov nevykrikujem ich na tlačových besedách pred médiami v snahe získať plusové body verejnosti, tak ako to má v obľube Pellegrini spolu s Ficom. Ak má niektorý z týchto pánov potrebu hodnotiť moju prácu na základe informácii „jedna pani povedala“ alebo počul som v bufete, je to ich vizitka a len dokazujú, že už nie sú spôsobilí na zastávanie najvyšších ústavných funkcii v krajine,” reaguje na kritiku Mikulec.

Minister vnútra pripomína obdobie exprezidenta Andreja Kisku a dokument, ktorý sa mu dostal na stôl. “Obsahoval rok po roku za posledných možno takmer 10 rokov informácie, ako sa dejú podvody s agrodotáciami a pozemkami na Slovensku. Boli tam konkrétne mená najmä z východného Slovenska, talianske aj slovenské, konkrétne sumy peňazí, konkrétne názvy firiem, ktoré sú podozrivé z obrovských podvodov. Hovoríme o desiatkach miliónov eur, ktoré boli neoprávnene vyplácané a časť z ktorých končila vo vrecku konkrétnych ľudí. Boli tam napísané prepojenia, kto, kde a s kým sa na týchto aktivitách podieľa. Všetci tí ľudia, ktorých tam spomínali, boli v čase, keď som správu čítal, na slobode a ďalej pokračovali vo svojich činoch. Ak tie informácie boli pravdivé, tak je na to jediné vysvetlenie. Tí ľudia boli krytí štátnou mafiou, policajtmi, politikmi, ktorí úmyselne nič nevyšetrovali a zametali veci pod koberec. Museli byť krytí aj vedením polície, ktorá od Slovenskej informačnej služby tieto informácie dostávala. A museli ich mať aj na ministerstve vnútra a úrade vlády, kde pracovali minimálne dvaja ľudia, čo mali k podozrivým osobám veľmi blízko. Prečo ste vtedy nekonali? Prečo ste vtedy na základe tak rozsiahlych materiálov SIS nepodnikli žiadne kroky?,” pýta sa Mikulec.

- Reklama -