Kollár: Kolíková mi dala prísľub, že väzba sa môže na jeseň opäť upravovať

0
Predseda NR SR Boris Kollár a ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková počas vyhlásenia na tému: Kolúzna väzba, v rámci rokovania 30. schôdze Národnej rady SR. Bratislava, 26. máj 2021. (Foto: SITA/Branislav Bibel)

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) dala šéfovi parlamentu Borisovi Kollárovi (Sme rodina) prísľub, že na jeseň pripraví ďalšiu zákonnú úpravu, ktorá ešte viac skráti kolúznu väzbu. Ako Kollár povedal v relácii Braňo Závodský Naživo Rádia Expres, v súčasnosti ide koalícia kolúznu väzbu znižovať zo sedem na päť mesiacov, na jeseň by však mohla byť skrátená aj na tri. Upraviť by sa podľa neho mohli aj zvyšné druhy väzby, teda úteková a preventívna.

„Toto je len taký malý výsek, ale našli sme spoločnú reč,” povedal Kollár. Zdôraznil pri tom, že hnutie Sme rodina na zmene podmienok väzby netrvalo pre obvinenie bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. Opätovne však vyhlásil, že verí v jeho nevinu a kauzu označil za zmanipulovanú. Zároveň si však Kollár nemyslí, že by išlo o výsledok komplotu v polícii alebo vojny bezpečnostných zložiek. „Nie nehovorím to,” povedal.

Pokiaľ ide o stretnutie vysokých politických a bezpečnostných predstaviteľov na pôde SIS, podľa Kollára nebol témou Vladimír Pčolinský ani možné ovplyvňovanie vyšetrovania prostredníctvom kajúcnikov. Dodal, že prípadné podozrenia pri postupe orgánov činných v trestnom konaní by mali vyvrátiť orgány samotné alebo policajná inšpekcia.

- Reklama -