V Leviciach dnes otvorili veľkokapacitné očkovacie centrum

0
Zdravotník drží ampulku s vakcínou proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti AstraZeneca (Foto: TASR/AP)

V Leviciach dnes otvorili Veľkokapacitné očkovacie centrum (VKOC), je zriadené v priestoroch Nemocnice AGEL na ulici SNP 19. Odhadovaný náklad na zriadenie a prevádzku tohto centra je 290-tisíc eur, ktoré bude Nitriansky samosprávny kraj (NSK) žiadať v budúcnosti v plnom rozsahu refundovať. Ako informovala hovorkyňa predsedu NSK Oľga Prekopová, kraj dosiaľ zriadil a prevádzkuje okrem Levíc ďalšie štyri VKOC, a to v Nitre, Šali, Štúrove a v Nových Zámkoch.

Predseda nitrianskej župy Milan Belica na otvorení VKOC v Leviciach vyjadril potešenie, že NSK vytvára zriaďovaním úspešne fungujúcich vakcinačných centier možnosť účinne sa chrániť pred ochorením COVID-19 pre čoraz väčší počet ľudí. „Kraj takto podáva ľuďom pomocnú ruku a bude tak robiť aj v prípade zriaďovania výjazdových očkovacích jednotiek, ktoré schválilo májové Zastupiteľstvo NSK,“ konštatoval.

VKOC v Leviciach bude v prevádzke vždy v sobotu a v nedeľu, očkovať bude šesť odborných tímov. Dnes je na podanie pripravených tisíc vakcín od spoločnosti Pfizer. Záujemcovia o očkovanie sa môžu prihlásiť cez portál www. korona.gov.sk. Prihlasovať sa môžu aj ako náhradníci cez link NSK: https://www.unsk.sk/zobraz/obsah/12024

Okrem VKOC sa vakcinácia v kraji vykonáva aj prostredníctvom nemocníc, respektíve súkromných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v okresoch Nitra, Komárno, Levice, Nové Zámky, Topoľčany a Zlaté Moravce.

- Reklama -