Heger: Diskusia k novele o rozpočte patrí za zatvorené dvere

0
premiér Eduar Heger (Foto: TASR)

Novela zákona o štátnom rozpočte je nevyhnutná a diskusia k nej patrí za zatvorené dvere koalície. Uviedol to v reakcii na spor ministra financií Igora Matoviča (OľaNO) s koaličnou stranou Sloboda a Solidarita predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO). Zároveň zdôraznil, že opatrenia navrhované v novele boli dohodnuté na koaličných radách.

„Som rád, že aj Medzinárodný menový fond nás pochválil za viacero opatrení, ktoré sme v boji proti korone zaviedli,” povedal premiér. Doplnil, že navrhované zmeny je potrebné v najbližších dňoch schváliť v parlamente. „Ja verím tomu, ža aj tá diskusia medzi jednotlivými aktérmi bude konštruktívna a že nebude nijako zdržovať tento proces,” dodal Heger.

Aktuálny návrh na zvýšenie výdavkov v štátnom rozpočte zahŕňa podľa strany SaS rôzne nepandemické položky, ktoré tam nemajú čo robiť. Preto je podľa liberálov na túto tému potrebná diskusia. Minister financií Matovič v tejto súvislosti skonštatoval, že SaS si berie občanov a firmy ako rukojemníkov. Stranu tiež obvinil z nutkania rozbiť koalíciu.

- Reklama -