Beňová: Slovensko nevyužilo Fond solidarity. Čo sa ešte musí stať, aby sa Heger či Remišová konečne spamätali?

1
Monika Beňová, europoslankyňa (Foto: TASR)

Neuveriteľné. Slovensko sa zadlžuje do extrémnych čísel, ale vláda nevyužila Fond solidarity Európskej únie. Upozornila na to na sociálnej sieti europoslankyňa Monika Beňová.

“EÚ má pre svoje členské štáty zriadený Fond solidarity, ktorý býval využívaný najmä na pomoc krajinám postihnutým živelnými pohromami. V marci 2020 sme jeho účinnosť rozšírili a cieľom Fondu solidarity Európskej únie je umožniť Únii reagovať rýchlym, účinným a pružným spôsobom na núdzové situácie a prejaviť solidaritu s obyvateľstvom oblastí postihnutých veľkými alebo regionálnymi živelnými pohromami alebo čeliacich závažnému ohrozeniu verejného zdravia. Svoje žiadosti o finančný príspevok zaslali viaceré štáty, okrem teda nášho Slovenska,” vysvetľuje Beňová.

Slovensko malo lockdown aj počas tzv. prvej vlny covid-19. “Nedokážem logicky rozumieť tomu, prečo sme o finančný príspevok nepožiadali. Toto je vskutku tak nekompetentná vláda, že už ani neviem, čo by sa ešte muselo stať, aby sa konečne spamätali a začali odborne viesť svoje rezorty. Apelujem na predsedu vlády p. Hegera a podpredsedníčku vlády a ministerku p. Remišovú, aby sa oveľa aktívnejšie zaoberali možnosťami, ktoré našim občanom môžu v týchto ťažkých mesiacoch aspoň čiastočne pomôcť. Prepásli už viaceré možnosti, ktoré mohli pomôcť v ťažkých časoch!” – vyhlásila Beňová.

Foto: facebook M. Beňovej
- Reklama -

1 komentár

  1. …a čože by sme chceli od …podvodníka, plagiátora, héérečky, semenáča, kaderníka…a iných “odborníkov”???…u nás funguje “skrátené legislatívne”…niečo niekde “na dlhé vybavovanie” sa tu “nenosí”…to už by nemuseli byť pri “koryte”…radšej sa zadĺžime…

Comments are closed.