Kollár: Prúser s certifikátmi? Je to symbol ako sa riešila pandémia

0
matematik Richard Kollár (Foto: youtube)

Asi by sme nemali byť prekvapení. Tak, ako ministerstvo zdravotníctva riešilo pandémiu, dopadli aj certifikáty. Na sociálnej sieti to uviedol matematický analytik Richard Kollár.

“Prúser s certifikátmi o očkovaní je presným symbolom toho, ako riešilo dlhodobo Ministerstvo zdravotníctva pandémiu. A ako mu skutočne záležalo na obyvateľoch Slovenska,” vyhlásil Kollár. A vedec pokračuje: “Všetci určite dobre viete, ktorej dvojici môžete poďakovať za skvelú prípravu na očkovanie (od registrácie po “certifikáty”). Je neuveriteľné, že susedné krajiny sa už dohodli a vzájomne si uznávajú svoje certifikáty. Zaočkovaní tak môžu medzi krajinami už temer voľne cestovať. Len Slovensko nie, my si predsa veci robíme po svojom.”

Toľko k certifikátom. Na sociálnej sieti ale upozornil Kollár aj na ďalšiu vec – vysoký prírastok pozitívnych cez antigénové testovanie počas víkendu.

“Stále nevieme, čo sa dialo s Ag testami cez posledný víkend. Napokon to vyzerá až na takmer 1500 pozitívnych Ag testov za sobotu, a veľmi veľa aj za piatok, čo znie úplne katastrofálne, hlavne však v Námestove, Novom Meste nad Váhom, či Senci, kde sú čísla šialené. Snáď sa čoskoro zistí, čo sa deje,” uzatvára Kollár.

- Reklama -