V počte pracovných ponúk máme za sebou najúspešnejší apríl za posledných šesť rokov

0
euro, seem, money
Ilustračná snímka.Foto: Bru-nO, Pixabay

Tohtoročný aprílový počet pracovných inzerátov na portáli Profesia.sk bol najvyšší za posledných šesť rokov. Ako uvádza spoločnosť Profesia v tlačovej správe, viac ako 23-tisíc pracovných ponúk neevidovala v apríli 2019, ani v apríli 2018, 2017 či 2016. Oproti minulému roku stúpol počet ponúk na takmer trojnásobok. Apríl minulého roka bol pritom po príchode pandémie na Slovensko mesiacom s najnižším počtom pracovných inzerátov.

Za posledné dva týždne uverejnili zamestnávatelia na Profesii od pondelka do nedele vždy viac ako 6-tisíc pracovných ponúk. „Takéto počty nových pracovných príležitostí sme nevideli ani v rovnakom období v roku 2019, keď svet pojem koronakríza ešte nepoznal,” upozorňuje Profesia. Vyššie čísla, aké boli v roku 2019, eviduje Profesia už posledné štyri týždne.

Kým v prvom štvrťroku tohto roka uverejnili firmy najviac pracovných ponúk v IT, v apríli bolo najviac inzerátov v obchode a vo výrobe. Zamestnávatelia uverejnili za posledný mesiac 4 185 pracovných inzerátov v obchode, 3 980 vo výrobe a 3 420 v informačných technológiách. Uvoľnenie opatrení prebralo aj odvetvie cestovného ruchu, gastra a hotelierstva, kde pracovný portál zaznamenal v apríli 933 pracovných ponúk. To je o 320 inzerátov viac ako za celý prvý štvrťrok tohto roka. V januári išlo iba o 171, vo februári o 184 a v marci o 258 pracovných ponúk.

Zamestnávatelia podľa spoločnosti Profesia ponúkajú aktuálne najviac pracovných možností na operátorov a operátorky výroby. Najväčšia časť ponúk požaduje maturitné vzdelanie. Spomedzi inzerátov, ktoré zamestnávatelia uverejnili v apríli, išlo až o 37 percent.

- Reklama -