Šeliga poslancom OĽaNO: Ak pochybujete o Kolíkovej, dajte podnet na NKÚ

0
Juraj Šeliga (Za ľudí) Foto: SITA/Kancelária NR SR

Poslanec parlamentu a podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga vyzval poslancov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, aby podali podnet na Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ), ak vnímajú „tieň podozrenia“ v súvislosti s konaním ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí). Povedal to v relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo.

„Poďme to vyšetriť. Aby tam išiel poslanecký prieskum, aby si vypýtali akékoľvek dáta. My sme sa o tomto bavili aj na klube a nikto s týmto nemá žiadny problém,“ dodal Šeliga.

Zľava v popredí: Ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková, minister financií SR Igor Matovič a podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová počas rokovania 29. schôdze Národnej rady SR. Bratislava, 10. máj 2021. (Foto: SITA/Branislav Bibel)

Mária Kolíková dnes bude čeliť odvolávaniu z funkcie ministerky spravodlivosti. Mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR (NR SR) iniciovala strana Smer – sociálna demokracia. Kolíkovej podporu deklarovala strana Za ľudí, Sloboda a Solidarita (SaS) a hnutie Sme rodina. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) tvrdí, že ich Kolíková nepresvedčila.

- Reklama -