Politici reagujú na odstúpenie Šeligu a Žitňanskej: Príkladné! alebo Stratili časť dôvery…

0
Na snímke predsedníčka klubu Za ľudí Jana Žitňanská (Foto: TASR)

Podpredseda Národnej rady SR (NR SR) Gábor Grendel (OĽaNO) označil odstúpenie svojho kolegu Juraja Šeligu (Za ľudí) z funkcie podpredsedu parlamentu za príkladné, čestné a priame. Šeliga spolu so straníckou kolegyňou Janou Žitňanskou a bratislavským županom Jurajom Drobom (SaS) minulý týždeň porušili zákaz vychádzania, keď do noci sedeli v podniku. Fotografie, ktoré uverejnil týždenník Plus 7 dní, mali vzniknúť pred polnocou. Funkcie sa zároveň vzdala aj Žitňanská, ktorá odstúpila z postu predsedníčky Výboru NR SR pre sociálne veci. Nezaradený poslanec parlamentu a bývalý člen strany Za ľudí Miroslav Kollár si váži, že obaja vyvodili zodpovednosť.

„Kolega Juraj Šeliga porušil protipandemické opatrenia. Uznal, ospravedlnil sa, odstúpil z funkcie. Príkladné. Čestné. Priame,” napísal Grendel vo svojom profile na sociálnej sieti.

Kollár označil minulotýždňové stretnutie koaličných poslancov za veľkú chybu. „Stokrát som hovoril, že ak chceme zvládnuť pandémiu, potrebujeme dôveru verejnosti. A tú nezískame, keď my ako politici budeme pandemické opatrenia porušovať,” uviedol vo svojom profile na sociálnej sieti. Dôvera verejnosti v politiku a politikov je podľa neho mimoriadne krehká. „Juraj a Jana z nej dnes časť stratili, ale rozhodnutím o prevzatí zodpovednosti za túto chybu a o odstúpení z pozície podpredsedu parlamentu a predsedníčky výboru dali priestor nádeji, že ju raz môžu získať naspäť. Pre kvalitu slovenskej politiky by to bolo dobré,” dodal nezaradený poslanec.

- Reklama -