Šeliga končí vo funkcii podpredsedu parlamentu, Žitňanská odchádza z vedenia parlamentného výboru

0
Na snímke podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí). Foto: TASR

Juraj Šeliga (Za ľudí) končí vo funkcii podpredsedu Národnej rady SR (NR SR). Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii. Ospravedlnil sa všetkým občanom SR za zlý príklad, ktorý im ako podpredseda NR SR spolu s kolegami dal. Šeliga spolu so straníckou kolegyňou Janou Žitňanskou (obaja Za ľudí) a bratislavským županom Jurajom Drobom (SaS) minulý týždeň porušili zákaz vychádzania, keď do noci sedeli v podniku Klub pod lampou. Fotografie uverejnil týždenník Plus 7 dní.

“Toto bolo jedinýkrát,” vyhlásil Šeliga. “Ospravedlňujem sa tu občanom,” doplnil. Podľa svojich slov by mohol hovoriť o tom, že to bolo pracovné stretnutie, že riešili napríklad očkovanie, a je to pravda. Faktom ale podľa neho je, že pracovné stretnutie malo byť v oficiálnych priestoroch a nie v uzavretej časti kaviarne. Podotkol, že je na mieste vyvodiť voči sebe politickú zodpovednosť.

Jana Žitňanská sa vzdala funkcie predsedníčky Výboru NR SR pre sociálne veci. Podľa nej riešili na stretnutí so županom Drobom napríklad aj postavenie autistov, očkovanie v domovoch sociálnych služieb a takéto stretnutia bude mať aj v budúcnosti. Uviedla, že bola chyba, že stretnutie nemali v parlamente.

Na dnešnej tlačovke boli s celým poslaneckým klubom a aj s predsedníčkou strany Veronikou Remišovou. Tá Šeligovo a Žitňanskej gesto s funkciami ocenila a poďakovala zaň.

  • red, SITA
- Reklama -