FOTO: Policajti zo Spišskej Novej Vsi odhalili dílerov drog

0
Počas prehliadky vozidla boli nájdené 2 plastové vrecúška s obsahom hnedej kryštalickej látky. FOTO: (FB PZ SR Košice)

Policajti zo Spišskej Novej Vsi počas prehliadky auta našli dve plastové vrecúška s pervitínom. 

Z predbežného vyjadrenia kriminalisticko-expertízneho skúmania vyplýva, že by z nájdeného množstva bolo možné vyrobiť 26 bežných jednorazových dávok drogy. Polícia obvinila 24-ročného spolujazdca Jozefa z drogovej trestnej činnosti. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Ivanová priblížila, že policajti zadržali auto s tromi osobami v utorok 27. apríla krátko po 23:00, keďže vodič sa dopustil priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Aj keď mal vodič negatívny výsledok v dychovej skúške, viditeľne javil známky požitia omamných látok, a preto sa podrobil odberu biologického materiálu. Všetky tri osoby boli eskortované na obvodové oddelenie pre ďalšie procesné úkony.

Následne po vykonaní procesných úkonov boli dve osoby zo zadržania prepustené, no 24-ročný spolujazdec bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi po zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov rozhodol voči danému mužovi o vznesení obvinenia z drogovej trestnej činnosti.

- Reklama -