Izrael: Najmenej 44 ľudí prišlo podľa záchranárov o život v tlačenici počas púte

0
Najmenej 44 ľudí prišlo o život v tlačenici na židovskej púti v obci Meron na úpätí rovnomennej hory na severe Izraela. Na snímke záchranári prevážajú telo obete, ktorá zomrela počas osláv náboženského sviatku Lag BaOmer v piatok 30. apríla 2021. (Foto: TASR/AP)

Najmenej 44 ľudí prišlo o život v tlačenici na židovskej púti na severe Izraela, informovala v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na izraelskú národnú zdravotnícku záchrannú službu Magen David Adom (Červená Dávidova hviezda) a miestnu nemocnicu.

Hovorca služby Magen David Adom pre agentúru AFP uviedol, že priamo na mieste je 38 mŕtvych. Ďalších zaznamenali v nemocniciach. Zdroj z nemocnice v meste Safed povedal, že registrovali najmenej šesť úmrtí.

Najmenej 44 ľudí prišlo o život v tlačenici na židovskej púti v obci Meron na úpätí rovnomennej hory na severe Izraela. (Foto: TASR/AP)

Denník Haarec na svojej webovej stránke napísal, že o život prišlo najmenej 44 osôb. Tiež sa v tejto súvislosti odvolal na údaje Magen David Adom. Desiatky ďalších osôb utrpeli zranenia.

Desaťtisíce židov sa vo štvrtok zúčastnili na púti počas náboženského sviatku Lag BaOmer. Zhromaždenie sa konalo v obci Meron na úpätí rovnomennej hory.

- Reklama -