Pellegrini: Veríme, že nový šéf zastabilizuje SIS a odolá politickým tlakom

0
Peter Pellegrini (Hlas-SD) Foto: TASR

Mimoparlamentný Hlas-SD verí, že nový riaditeľ zastabilizuje Slovenskú informačnú službu (SIS) a odolá politickým tlakom. Uviedol to šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini. Vláda na stredajšom rokovaní odsúhlasila návrh na vymenovanie Michala Aláča do funkcie riaditeľa SIS.

Pellegrini vyhlásil, že hlavnou úlohou nového riaditeľa bude obnova dôveryhodnosti a kredibility SIS. “Nastupuje v absolútne neprijateľnej situácii, kedy má tajná služba za mrežami svojho riaditeľa aj jeho námestníka. Hlas preto verí, že nový riaditeľ bude ako dlhoročný pracovník SIS pristupovať k svojim povinnostiam výlučne profesionálne, zastabilizuje SIS, ale hlavne bude odolávať všetkým politickým tlakom na svoju osobu,” uviedol Pellegrini vo vyjadrení, ktoré poskytla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Aláča ešte musí vymenovať do funkcie prezidentka SR Zuzana Čaputová. Miesto šéfa tajných sa uvoľnilo po odchode Vladimíra Pčolinského. Z funkcie ho odvolali v marci na jeho vlastnú žiadosť po tom, ako bol zadržaný a obvinený z korupcie.

- Reklama -