Odklad daňového priznania e-mailom využili tisíce daňovníkov

0
Daňový úrad v Trenčíne (Foto: TASR)

Zjednodušenú formu oznámenia o predĺžení lehoty na podanie daňového priznania e-mailom poslalo Finančnej správe (FS) SR 23.758 daňovníkov. Časť z nich nebolo možné pre chyby spracovať. Daňové úrady budú tieto prípady riešiť individuálne, informovala v utorok FS.

Oznámiť daňovému úradu predĺženie lehoty na podanie daňového priznania k dani z príjmov e-mailom mohli klienti FS v tomto roku po prvý raz. “Pri oznamovaní predĺženia lehoty na podania daňového priznania robili chyby. Najčastejšie neuvádzali novú lehotu na podanie daňového priznania, subjekt nebolo možné pre chybné údaje identifikovať vôbec, alebo sa vyskytli duplicitne podané oznámenia,” spresnila hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Z prijatých e-mailových oznámení ich FS spracovala 18.134. Ďalších 3533 oznámení nebolo možné pre vážne nedostatky v údajoch automaticky spracovať a u ostatných išlo o duplicitné podania. Pri nespracovaných podaniach budú daňové úrady pristupovať individuálne. Klientov budú podľa hovorkyne v prípade chýbajúcich údajov kontaktovať e-mailom, prípadne telefonicky alebo SMS správou, aby údaje zaslali dodatočne.

Možnosť predĺžiť si lehotu na podanie daňového priznania k dani z príjmov za minulý rok v zákonnej lehote do konca marca podaním oznámenia celkovo využilo 284.707 daňovníkov, z toho 138.433 fyzických a 146.274 právnických osôb.

- Reklama -