Čarnogurský: Kto asi dodal českej tajnej službe po šiestich rokoch tip, že výbuch spôsobili Rusi? Neboli to Američania?

0
Ján Čarnogurský (Autor: fb J.Č.)

Česká republika sa už dostala do diplomatickej izolácie. Slovensko zo zlého výkladu povinnosti solidarity tiež vykázalo ruských diplomatov, Slovensku sa to ešte vypomstí. Taký má názor na kauzu Vrbětice bývalý politik, dnes šéf Slovensko-ruskej spoločnosti Ján Čarnogurský. Kauzu rozoberá na sociálnej sieti.

Čarnogurský pripomína prejav českého prezidenta Miloša Zemana, ktorý v sobotu uviedol, že česká tajná služba šesť rokov od výbuchov v muničnom sklade len pred tromi týždňami začala pracovať s verziou, že výbuch spôsobili ruskí agenti.

“Kto asi dodal českej tajnej službe tip, že výbuch spôsobili Rusi, neboli to náhodou Američania? Česká strana by mala zodpovedať dve základné otázky:- Na základe čoho česká polícia až teraz začala pracovať s verziou, že do výbuchu boli zapletení Rusi? – Vedela česká tajná služba pred výbuchom muničného skladu v roku 2014, že zbrane a výbušniny pôjdu do Sýrie a na Ukrajinu?” – pýta sa Čarnogurský.

Odpovede na tieto otázky sú podľa neho kľúčové na to, aby bolo možné českej interpretácii o vine na výbuchu muničného skladu opäť dôverovať.

- Reklama -