Pakistan: Výbuch v hotelovom komplexe má aj obete

0
Policajt a záchranári zasahujú po silnom výbuchu bomby, ku ktorému došlo na parkovisku luxusného hotela v meste Kvéta ležiacom na juhozápade Pakistanu v provincii Balúčistán v stredu 21. apríla 2021. Pri výbuchu zahynuli najmenej štyria ľudia a ďalší utrpeli zranenia. (Foto: TASR/AP)

Najmenej štyria ľudia zahynuli a ďalší utrpeli zranenia v stredu pri silnej explózii bomby na parkovisku luxusného hotela v meste Kvéta ležiacom na juhozápade Pakistanu v provincii Balúčistán. Informovali o tom agentúry AP a Reuters.

Podľa tamojších zdravotníckych úradov výbuch zranil 12 osôb. Tie previezli do neďalekej nemocnice. Niekoľko hodín po incidente sa k nemu prihlásila skupina Tahríke-Tálibán Pákistán, nazývaná aj Pakistanský Taliban. Podľa nej išlo o samovražedný útok.

Príslušník súkromnej bezpečnostnej služby si fotí tvár obete. (Foto: TASR/AP)

Ako uviedol pakistanský minister vnútra Šajch Rašíd Ahmad, v hoteli bol ubytovaný aj čínsky veľvyslanec, v čase explózie sa v ňom ale nenachádzal, píše agentúra Reuters.

Polícia sa podľa jedného z jej predstaviteľov pokúša zistiť, či bolo výbušné zariadenie umiestnené vo vozidle zaparkovanom na hotelovom parkovisku. Ďalšie podrobnosti však bezprostredne neuviedol s tým, že príslušné orgány incident ďalej vyšetrujú.

Muži sa objímajú po silnom výbuchu bomby, (Foto: TASR/AP)

Balúčistán – najväčšia pakistanská provincia hraničiaca s Afganistanom a Iránom – je častým terčom islamistických militantov a ďalších ozbrojených skupín vrátane militantného separatistického hnutia Balúčistánska oslobodzovacia armáda (BLA), ktoré pôsobí v tomto regióne od 70. rokov 20. storočia.

- Reklama -