USA: Na strednej škole v Tennessee útočil študent, polícia ho zastrelila

0
Policajti zastrelili študenta, ktorý v pondelok 12. apríla 2021 spustil streľbu na strednej škole v meste Knoxville v americkom štáte Tennessee. Zranenia utrpel jeden policajt. Študenta školy našli policajti na toaletách, uviedol šéf miestneho vyšetrovacieho úradu David B. Rausch. Prikázali mu, aby vyšiel von. On však odmietol a vtedy údajne spustil paľbu, uviedol Rausch. Polícia streľbu opätovala. Samotný strelec zomrel na mieste. Policajta, ktorý utrpel strelné zranenie nohy, previezli do nemocnice. (Foto: TASR/AP)

Policajti zastrelili študenta, ktorý v pondelok spustil streľbu na strednej škole v meste Knoxville v americkom štáte Tennessee. Zranenia utrpel jeden policajt. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

K streľbe došlo na strednej škole Austin-East Magnet High School vo východnej časti mesta. Miestna polícia zverejnila na Facebooku informáciu, že jej príslušníci dostali informáciu, že v areáli školy sa pohybuje možno ozbrojená osoba.

Študenta školy našli policajti na toaletách, uviedol šéf miestneho vyšetrovacieho úradu David B. Rausch. Prikázali mu, aby vyšiel von. On však odmietol a vtedy údajne spustil paľbu, uviedol Rausch. Polícia streľbu opätovala.

Na snímke policajti na mieste streľby na strednej škole Austin-East Magnet High School vo východnej časti mesta v pondelok 12. apríla 2021. (Foto: TASR/AP)

Samotný strelec zomrel na mieste. Policajta, ktorý utrpel strelné zranenie nohy, previezli do nemocnice. Totožnosť strelca nebola zverejnená, rovnako ako ani motív jeho činu.

K streľbe došlo v čase, keď sa v USA znova otvárajú školy, ktoré boli niekoľko mesiacov zatvorené v dôsledku pandémie koronavírusu.

Na snímke vľavo starostka mesta Knoxville Indya Kincannonová prichádza na miesto streľby. (Foto: TASR/AP)
- Reklama -