USA: Auto vrazilo do bariéry pred sídlom Kongresu, zranení sú policajti

0
americkí policajti stoja neďaleko automobilu, ktorý narazil do bariéry pred sídlom vlády USA v Capitol Hill (Foto: TASR/AP)

Areál amerického Kapitolu vo Washingtone v piatok popoludní uzavreli po správach o streľbe v okolí. Krátko na to prišlo oznámenie o zranení dvoch policajtov pri náraze vozidla do bariéry pred týmto sídlom Kongresu USA. Vodiča postrelili a zadržali, informovala agentúra AP.

K incidentu došlo podľa Polície Kapitolu (USCP) na kontrolnom stanovišti neďaleko komplexu, kde následne zadržaný vodič “vrazil vozidlom do dvoch policajtov”. Najmenej jeden policajt bol podľa zdrojov AP vo vážnom stave, pričom stav postreleného vodiča bol počas prevozu do nemocnice kritický.

Komplex Kapitolu po streľbe uzavreli v dôsledku “vonkajšej bezpečnostnej hrozby” a pracovníkom povedali, že nemôžu z budov vychádzať ani do nich vchádzať.

Areál amerického Kapitolu vo Washingtone v piatok popoludní uzavreli po streľbe a zranení dvoch policajtov pri náraze vozidla do bariéry pred sídlom Kongresu USA. Vodiča postrelili a zadržali. Na snímke príslušníci Polície Kapitolu (USCP) pri aute vo Washingtone v piatok 2. apríla 2021. (Foto: TASR/AP)

V hlavnom meste USA Washingtone panuje napätie aj takmer tri mesiace po tom, ako dav ozbrojených vzbúrencov vtrhol do Kapitolu, keď kongresmani potvrdzovali víťazstvo Joea Bidena v prezidentských voľbách.

Piatkový incident sa stal necelých 100 metrov od vstupu do hlavnej budovy Kapitolu zo strany, kde zasadá Senát Spojených štátov. Oplotenie, ktoré bránilo pohybu vozidiel v tejto lokalite, nedávno odstránili v rámci opätovného otvárania Kapitolu po nepokojoch zo 6. januára.

Foto: TASR/AP

Dané kontrolné stanovište využívajú obvykle senátori a zamestnanci Kongresu počas pracovných dní. Kongres má však v súčasnosti prestávku v zasadnutí. Prezident Biden v čase incidentu práve odchádzal z Bieleho domu do Camp Davidu.

- Reklama -