Burgenland a Dolné Rakúsko od štvrtka sprísňujú opatrenia

0
Ilustračná snímka. (Foto: TASR/AP)

Viacero rakúskych spolkových krajín od štvrtka opäť sprísňuje epidemické opatrenia z dôvodu preťaženia jednotiek intenzívnej starostlivosti v nemocniciach, informovali agentúry DPA a Reuters.

V hlavnom meste Viedeň, Burgenlande a Dolnom Rakúsku je v platnosti tvrdý lockdown, ktorého súčasťou je aj 24-hodinový zákaz vychádzania. Väčšina obchodov, múzeá a zoologické záhrady sú zatvorené.

Opatrenia zasiahli približne štyri milióny z deviatich miliónov obyvateľov Rakúska a v platnosti budú do 11. apríla.

“Spolkové krajiny Burgenland a Dolné Rakúsko rovnako ako Viedeň ponechajú opatrenia proti koronavírusu v platnosti aj po veľkonočnom víkende až do 11. apríla,” uviedol v stredu burgenlandský hajtman Hans Peter Doskozil, píše Reuters. Viedeň o predĺžení lockdownu rozhodla v utorok.

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz podľa svojich vyjadrení nepovažuje za potrebné zaviesť celoplošný lockdown na celom území krajiny.

Viedeň, Burgenland a Dolné Rakúsko za obdobie posledných siedmich dní zaznamenali 280 až 340 nových prípadov na 100.000 obyvateľov. V Rakúsku bol za rovnaké obdobie tento údaj na úrovni 250 prípadov na 100.000 obyvateľov.

- Reklama -