Pellegrini: Vymenovali druhú vládu Matoviča, žiadna sebareflexia

0
Peter Pellegrini (Hlas-SD) Foto: TASR

K prezidentke si vo štvrtok prišli po dôveru tí istí ľudia, ktorí ju od nej prijali pred rokom a ktorí ju premrhali. Uviedol to v stanovisku poslanec parlamentu a líder mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Podľa šéfky mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Ireny Bihariovej to nový premiér nebude mať ľahké.

 “Doterajší premiér a minister financií si len vymenili miesto a vymenovali nám druhú vládu Igora Matoviča (OĽANO),” skonštatoval Pellegrini. Dodal, že prvá vláda Matoviča zlyhala v boji s pandémiou či nezvládla pomoc ekonomike. “Po týchto zlyhaniach neprišla žiadna sebareflexia. Vo vláde zostal Matovič aj Richard Sulík (SaS),” dodal Pellegrini.

Podľa Bihariovej nový premiér Eduard Heger (OĽANO) preberá štafetu v situácii, keď jeho predchodca znížil dôveryhodnosť vlády či naštrbil vzťahy v koalícii a prispel k rastu preferencií opozície. “Eduard Heger má šancu dokázať, že svoje povinnosti pri riadení krajiny zvládne lepšie ako jeho predchodca. Má zároveň možnosť presvedčiť verejnosť, že pri tom dokáže odolávať vplyvu a pokynom straníckeho šéfa a ministra financií Igora Matoviča,” uviedla Bihariová.

- Reklama -