Británia: Kráľovná Alžbeta II. sa po piatich mesiacoch objavila na verejnosti

0
Britská kráľovná Alžbeta II. sa v stredu 31. marca 2021 po piatich mesiacoch opäť objavila na verejnosti, keď sa zúčastnila na vojenskej slávnosti na juhovýchode Anglicka. (Foto: TASR/AP)

Britská kráľovná Alžbeta II. sa v stredu po piatich mesiacoch opäť objavila na verejnosti, keď sa zúčastnila na vojenskej slávnosti na juhovýchode Anglicka. Informovala o tom agentúra AFP.

Alžbeta (94) sa od začiatku pandémie koronavírusu SARS-CoV-2 zdržiava v priestoroch Windsorského hradu a na verejnosti sa objavuje len zriedka. Naposledy tak urobila v novembri minulého roka, keď sa zúčastnila na slávnosti vo Westminsterskom opátstve.

V stredu sa zúčastnila na slávnosti pri príležitosti stého výročia založenia Kráľovských austrálskych vzdušných síl (RAAF) pri pamätníku týchto vzdušných síl v meste Runnymede v grófstve Surrey.

Kráľovná počas návštevy slávnosti uviedla vtipnú poznámku v súvislosti s Ruskom, píše AFP. Jedného z príslušníkov RAAF sa spýtala, či sú stíhacie lietadlá, s ktorými pracuje, využívané na “prenasledovanie Rusov”. Príslušník odpovedal, “že máte pravdu, madam, prináša nám to veľa zábavy”.

Foto: TASR/AP

Britské kráľovské letectvo (RAF) v posledných mesiacoch zastavilo zvýšený počet ruských vojenských lietadiel, ktoré sa priblížili k britskému vzdušnému priestoru, pripomína AFP.

Kráľovná a jej 99-ročný manžel princ Philip dostali prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 v januári tohto roka. Buckinghamský palác správy o druhej dávke nezverejnil.

- Reklama -