Afganistan: Ozbrojení muži zastrelili 3 zdravotníčky, ktoré očkovali proti obrne

0
Afganskí muži odnášajú rakvu s pozostatkami jednej z troch zdravotníčok, ktoré zastrelili ozbrojení muži počas očkovania proti obrne v meste Džalálábád vo východoafganskej provincii Nangarhár v utorok 30. marca 2021. K útoku došlo deň po tom, čo vláda spustila novú kampaň očkovania proti tejto nebezpečnej nákazlivej chorobe detí, ktorá môže viesť k ochrnutiu až smrti, uviedla agentúra AFP. V Džalálábáde zabili tento mesiac troch novinárov, k útoku sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS). Vláda pripisuje väčšinu cielených vrážd Talibanu, ktorý účasť na nich popiera, doplnila agentúra Reuters. (Foto: TASR/AP)

Ozbrojení muži zastrelili v utorok tri zdravotníčky, ktoré očkovali proti detskej obrne v meste Džalálábád vo východoafganskej provincii Nangarhár. Tlačovú agentúru Reuters o tom informovali dva vládne zdroje.

K útoku došlo deň po tom, čo vláda spustila novú kampaň očkovania proti tejto nebezpečnej nákazlivej chorobe detí, ktorá môže viesť k ochrnutiu až smrti, uviedla agentúra AFP.

Zatiaľ nie je známe, kto podnikol dva jednotlivé strelecké útoky, dodal predstaviteľ provinčnej vlády. Obe streľby potvrdil zdroj z centrálnej vlády v Kábule.

Vo veľkých mestách v krajine došlo už k množstvu vrážd, a to od začiatku mierových rozhovorov medzi povstaleckým militantným hnutím Taliban a afganskou vládou vlani v katarskej metropole Dauha.

V Džalálábáde zabili tento mesiac troch novinárov, k útoku sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát (IS). Vláda pripisuje väčšinu cielených vrážd Talibanu, ktorý účasť na nich popiera, doplnila agentúra Reuters.

- Reklama -