Šeliga sa ospravedlňuje ľuďom: Nechceme zradiť SaS

0
Juraj Šeliga (Za ľudí) Foto: TASR

Podpredseda NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí) sa ospravedlňuje za dianie v koalícii a objasňuje konanie strany Za ľudí.

“Zaznievali výroky, že chceme zradiť SaS alebo, že chceme rozbiť vládu. Ani jedno z toho nie je pravda,” napísal Šeliga na sociálnej sieti a pokračuje: “Stretli sme sa ako poslanecký klub so zástupcami strany Oľano. Poslanecký klub strany Za ľudí jednotne potvrdil, že je za 4 koalíciu a toto tlmočil aj zástupcom strany Oľano – pánovi Hegerovi a pánovi Budajovi. Rovnako aj oni v mene hnutia Oľano potvrdili, že majú záujem, aby pokračovali rokovania o pokračovaní 4 koalície OĽANO, Sme rodina, SaS, Za ľudí.”

Táto kríza trvá už dlho aj podľa Šeligu a preto najbližších 72 hodín je na koaličných stranách aby sa dohodli.

“Každá strana určila dvoch zástupcov, ktorí za ňu budú vyjednávať za našu stranu je to pani Remišová a ja. Rovnako platí, že ak sa situácia nevyrieši do pondelka, opúšťam svoju funkciu podpredsedu Národnej rady Slovenskej republiky, ako som deklaroval, keďže to bolo prezentované ako jedna z podmienok zo strany pána premiéra. Napriek všetkému, čo sa šíri, rôznym špekuláciam – stále z presvedčenia, že to je najlepšie pre krajinu budeme robiť všetko čo vieme pre zachovanie 4 koalície. Rovnako však chcem uviesť, že nevieme prebrať zodpovednosť za stranu Oľano alebo stranu Sas, keďže momentálne dohoda viazne medzi týmito subjektmi. Našou úlohou je byť zodpovedný a naša zodpovednosť momentálne káže rokovať a urobiť všetko preto, aby koalícia ktorá vznikla po parlamentných voľbách v roku 2020 pokračovala,” vysvetľuje Šeliga.

Šeliga verí, túto zodpovednosť vnímajú všetci, ktorí si sadajú za rokovací stôl. “Na záver sa chcem ospravedlniť občanom, že toto musia sledovať. Pevne verím, že do pondelka bude táto situácia vyriešená a vláda opäť cez svoje konkrétne kroky požiada občanov o dôveru,” vyhlásil Šeliga.

- Reklama -