Bitcoin pokračuje v oslabovaní

0
Ilustračná snímka. (Foto: madartzgraphics, Pixabay)

Bitcoin pokračoval vo štvrtok ráno v oslabovaní. Dôvodom je širší pokles aktív, ktoré predtým profitovali z optimizmu retailových investorov podporeného fiškálnymi stimulmi.

Cena najväčšej a najznámejšej kryptomeny vo štvrtok ráno klesla o 4,7 % na 2-týždňové minimum 52.250 USD (44.186 eur). Bitcoin má za sebou najdlhšie oslabovanie od decembra. Stráca aj širší Bloomberg Galaxy Crypto Index.

Rastú špekulácie, že ďalšie peniaze, ktoré dostali americkí spotrebitelia v rámci novej pandemickej fiškálnej pomoci a stimulov, sa minú skôr v reálnej ekonomike než na finančných trhoch, keďže rýchle očkovanie pomáha návratu k istému normálu. Počet call opcií obchodovaných v USA klesol z rekordných úrovní, na ktoré sa dostal skôr v tomto roku, rovnako ako strácajú akcie obľúbené medzi retailovými investormi ako GameStop alebo populárny fond ARK Innovation ETF.

Oslabovanie bitcoinu prehlbuje presun k hodnotovým aktívam od rastových, ako sú napríklad technologické akcie, uviedol šéf kryptoburzy Luno pre ázijsko-pacifický región Vijay Ayyar.

Cena bitcoinu sa aktuálne pohybuje približne o 15 % pod svojím rekordným maximom 61.742 USD dosiahnutým pred necelými dvomi týždňami. V medziročnom porovnaní však je bitcoin stále silnejší asi o 700 %.

Bitcoin v stredu (24. 3.) dočasne podporili tweety šéfa Tesly Elona Muska, že zákazníci si už môžu kupovať elektromobily spoločnosti za bitcoin.

- Reklama -