Hongkong a Macao pozastavili očkovanie vakcínou od Pfizeru

0
Ľudia čakajú v rade pred vakcinačným centrom na očkovanie vakcínou od spoločností PFizer/BionTech v Hongongu v stredu 24.marca 2021. Hongkong a Macao v stredu pozastavili očkovanie vakcínou proti koronavírusu od spoločností Pfizer/BioNTech po tom, čo dostali informáciu o problémoch s balením jednej zo šarží tejto očkovacej látky. Úrady spresnili, že boli poškodené ampulky s vakcínou s číslom šarže 210202. Podľa agentúry AP bola chyba na viečkach s uzáverom. (Foto: TASR/AP)

Hongkong a Macao v stredu pozastavili očkovanie vakcínou proti koronavírusu od spoločností Pfizer/BioNTech po tom, čo dostali informáciu o problémoch s balením jednej zo šarží tejto očkovacej látky. Informovala o tom agentúra AFP.

“Z preventívnych dôvodov musí byť súčasné očkovanie počas trvania vyšetrovania pozastavené,” uvádza sa vo vyhlásení hongkonskej vlády. Obe mestá sa tak rozhodli po tom, ako ich v súvislosti s týmto problémom kontaktovala čínska farmaceutická spoločnosť Fosun, ktorá v Číne distribuuje vakcínu od spoločností Pfizer/BioNTech.

Úrady spresnili, že boli poškodené ampulky s vakcínou s číslom šarže 210202. Podľa agentúry AP bola chyba na viečkach s uzáverom.

Hongkong ani Macao neposkytli ďalšie podrobnosti o rozsahu poškodenia, avšak podľa nich nie je dôvod domnievať sa, že by produkt nebol bezpečný.

- Reklama -