USA: Zo zastrelenia 10 ľudí v supermarkete v Colorade obžalovali 21-ročného muža

0
Na snímke muž kladie kyticu kvetov pri policajnom aute pred policajným oddelením v Bouldere po tom, čo bol dôstojník jednou z obetí hromadnej streľby v obchode s potravinami King Soopers v utorok 23. marca 2021 v meste Boulder v americkom štáte Colorado. (Foto: TASR/AP)

V prípade pondelňajšej streľby v supermarkete v meste Boulder v americkom štáte Colorado, ktorá si vyžiadala desať obetí, obžalovali 21-ročného muža. Informovala o tom v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Ahmad Al Aliwi Alissa bol obžalovaný z desaťnásobnej vraždy prvého stupňa, informovala na tlačovej konferencii šéfka boulderskej polície Maris Heroldová. Alissa musel byť po postrelení prevezený do nemocnice, v súčasnosti sa však nachádza v stabilizovanom stave.

Heroldová na tlačovej konferencii prečítala mená všetkých desiatich obetí, medzi ktorými sa nachádza aj príslušník boulderskej polície. Doplnila, že motív útoku polícia naďalej vyšetruje.

K streľbe v supermarkete King Soopers došlo v pondelok krátko pred 15.00 h miestneho času (22.00 h SEČ). Svedkovia uviedli, že počuli niekoľko výstrelov a následne sa im z obchodu podarilo utiecť zadným východom.

Polícia informovala, že na miesto dorazila niekoľko minút po tiesňovom volaní, pričom do vnútra sa jej podarilo dostať “veľmi rýchlo”.

Agentúra AP ešte v pondelok informovala, že ide o siedmy podobný útok v USA v tomto roku. Len pred týždňom (16. 3.) si streľba v troch masážnych salónoch v meste Atlanta a jeho okolí ležiacom v americkom štáte Georgia vyžiadala osem obetí na životoch.

- Reklama -