Hlina: Nemyslím, že Matoviča isto nahradí Heger

0
Alojz Hlina (Autor: TASR)

Na ťahu je v politike Igor Matovič. Očakáva sa jeho demisia a vo verejnosti sa už rozkríklo, že ho nahradí minister financií Eduard Heger, čo potvrdil aj minister Naď, že s nikým iným nejako v strane nepočítajú. Ale – podľa bývalého Matovičovho spolustraníka, expredsedu KDH Alojza Hlinu to tak vôbec nemusí byť. Na sociálnej sieti rozobral, kto môže Matoviča nahradiť podľa neho.

“Ak si niekto myslí, že ak Matovič odíde a určite ho nahradí minister Heger, nebol by som si tým tak istý. Minister Heger je síce oddaný, ale je ešte služobne mladý, ešte môže byť silnou konkurenciou Matovičovi, má aj svoje vlastné ” letničiarské vojsko”. Matovičove mocenské kontrolky tu silne blikajú na červeno,” myslí si Hlina.

Ako vyzerá ideálny kandidát pre Igora Matoviča? “Pre neho ideálny kandidát na premiéra by bola volebná líderka, poslankyňa Šofranko. Tu si však aj on uvedomuje, že by to bolo za hranou, obzvlášť teraz, keď si zahlasovala spolu s kotlebovcami,” uvažuje Hlina.

Ďalší v poradí by bol podľa Hlinu Ján Mičovský, lebo nepredstavuje pre Matoviča žiadu konkurenciu. “Ale zas, tá tlačovka, kde by tento výber odôvodňoval, by musela trvať tri hodiny a problém je, že novinári už nie sú ochotní to počúvať,” vylučuje Hlina.

Kto by bol teda vhodným kandidátom? Možno – Ján Budaj. “Je to starý harcovník, vie kde je “sever”, ponáhľa sa tak primerane.Ten už si slávy užil, toho len tak niečo nezmení. Určite je aj menej rizikový, ako Heger. Matovič by to ešte odkomunikoval tak, že je štátnik, veď on vlastne touto nomináciou naplnil étos Novembra 89.

Ak by sa mu Budaj predsa len časom urval, páliť bude mať čím a kľudne bude hovoriť, že November vlastne nebol November, keď tam bol Budaj. Som zvedavý, ako sa to bude uberať. November 89’ pre tých, čo nevedia, alebo nechcú vedieť, bol aj o tom, aby bolo reálne /nielen na papieri/ viac politických strán. Ján Budaj bol vtedy pri tom, on to však doviedol ešte k vyššiemu levelu. Nielen, že môže byť teraz viacero strán, ale ľudia môžu byť vo viacerých stranách naraz. ️Ján Budaj je predseda strany Zmena zdola a zároveň je členom predsedníctva OĽANO, NOVA, KÚ, ZMENA ZDOLA.Takže v dvoch naraz,” konštatuje Hlina.

- Reklama -