Hlas-SD: Sulík bol priemerný minister, ani nenadchol, ani neurazil

0
predseda strany Hlas - sociálna demokracia Peter Pellegrini (Foto: TASR)

Fungovanie ministerstva hospodárstva zásadne postihla pandémia v kombinácii s koaličným sporom ministra a predsedu vlády. Namiesto toho, aby sa ministerstvo hospodárstva podieľalo na kľúčových ekonomických rozhodnutiach a boji proti pandémii, dostalo sa na druhú koľaj. Rezort hospodárstva rezignoval na strategické opatrenia a zaoberal sa operatívou. V utorok to v reakcii na odstúpenie ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) uviedol mimoparlamentný Hlas-SD expremiéra Petra Pellegriniho.  

“Celkovo Richard Sulík v kresle ministra ani nenadchol, ani neurazil, bol to priemer a hodnotenie nanajvýš na trojku,” uviedla hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková. Sulík musel podľa Macíkovej ako trest za spor s premiérom Igorom Matovičom (OĽANO) riešiť napríklad obstarávanie antigénových testov. “Ministerstvo sa nepremyslene vložilo aj do projektov, na ktoré nemalo kapacity a doteraz dobre nefungujú  – ako napríklad úhrada nájomného,” dodala Macíková. 

Strana Hlas-SD si myslí, že napriek vyhláseniam rezort nič nezmenil ani v prístupe k dostavbe 3. a 4. bloku elektrárne v Mochovciach, lebo štát ako menšinový vlastník podľa nej viac ovplyvniť ani nevie. Strana pripomenula aj podľa nej zlé rozhodnutie vzdať sa predkupného práva pri predaji podielu Východoslovenskej energetiky. “Tiež chýba účinná pomoc podnikateľom, ktorí krachujú, lebo ich zatvoril štát a priemysel funguje vďaka zahraničným objednávkam a nie pre dobré rozhodnutia vlády,” zdôraznila Macíková.

Hlasu-SD sa nepozdáva ani znižovanie byrokracie v Sulíkovom “podnikateľskom kilečku”, nakoľko materiál bol schválený v skrátenom legislatívnom konaní. “Hoci prácu na zlepšení podnikateľského prostredia treba oceniť, v kontexte pandémie a toho, čo ekonomika potrebuje, to vyznieva mimoriadne bizarne,” dodala Macíková.  

- Reklama -