VIDEO Prezidentka prijala demisiu ministra hospodárstva, rezort dočasne povedie Doležal

0
Na snímke vicepremiér a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) podáva demisiu do rúk prezidentky SR Zuzane Čaputovej v Prezidentskom paláci v Bratislave v utorok 23. marca 2021. Rezort bude dočasne viesť minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Ten po demisii Milana Krajniaka (Sme rodina) dočasne šéfuje aj ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny. (Foto: TASR)

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala v utorok demisiu vicepremiéra a ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Rezort bude dočasne viesť minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Ten po demisii Milana Krajniaka (Sme rodina) dočasne šéfuje aj ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Prezidentka poďakovala Sulíkovi za osobné nasadenie pri pomoci podnikateľom, aj podnikateľské kilečko. Kritizovala vládu, že neumožnila Sulíkovi presadiť odškodňovací zákon pre podnikateľov. Demisiu predsedu SaS vníma ako vyvodenie vlastnej politickej zodpovednosti za situáciu v rezorte, alebo ako politické gesto adresované ostatným partnerom vo vláde. Verí, že toto Sulíkove politické gesto si nájde svojich adresátov a pomôže k rýchlejšiemu vyriešeniu vládnej krízy.

 Sulík podal demisiu po tom, ako premiér Igor Matovič (OĽANO) v nedeľu (21. 3.) oznámil ochotu odísť z funkcie a pôsobiť ako člen vlády. Podmienkou je odchod Sulíka z vlády, odstúpenie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej i podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu (obaja Za ľudí) z funkcií, ako aj odchod šéfky zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej (SaS). Strana SaS podľa Sulíka splnila Matovičove personálne požiadavky týkajúce sa vlády. Na rade je podľa Sulíka teraz premiér.

  • red, TASR
- Reklama -