Británia: Viacero policajtov utrpelo zranenia počas demonštrácie v Bristole

0
Demonštranti zapaľujú policajnú dodávku pred policajnou stanicou v meste Bristol na juhozápade Anglicka v nedeľu 21. marca 2021.Viacero policajtov utrpelo v nedeľu zranenia po tom, ako demonštrácia v meste prerástla do násilností. Prejavy násilia prepukli na zhromaždení proti novému návrhu zákona, ktorý má polícii udeliť väčšie právomoci pri zasahovaní proti protestom. Stovky demonštrantov sa podľa AFP zhromaždili v blízkosti miestnej policajnej stanice. (Foto: TASR/AP)

Viacero policajtov utrpelo v nedeľu zranenia po tom, ako demonštrácia v meste Bristol na juhozápade Anglicka prerástla do násilností. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP.

Prejavy násilia prepukli na zhromaždení proti novému návrhu zákona, ktorý má polícii udeliť väčšie právomoci pri zasahovaní proti protestom. Stovky demonštrantov sa podľa AFP zhromaždili v blízkosti miestnej policajnej stanice.

Výtržníci podľa AFP poškodili budovu stanice a podpálili dve vozidlá. Jeden z policajtov utrpel zlomeniu ramena a ďalší zlomeninu rebier.

Britská ministerka vnútra Priti Patelová zrážky medzi políciou a demonštrantami označila za “neakceptovateľné”.

“Brutalita a výtržnosti zo strany menšiny nebudú nikdy tolerované,” napísala na Twitteri.

- Reklama -