Sulík: Matovič pochopil, že nie je spôsobilý viesť vládu

0
podpredseda vlády SR a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS) Foto: TASR

Sloboda a Solidarita reagovala na vyhlásenie premiéra Igora Matoviča (OĽANO) odstúpiť z postu predsedu vlády. Podľa jej predsedu Richarda Sulíka sú pripravení na ďalšie rokovania, ale nebudú súhlasiť s návrhmi, ktorých hlavným motívom je osobná pomsta. Sulík sa tiež odmieta vzdať jedného ministerstva, ktoré vedie SaS.

“Igor Matovič nie je spôsobilý viesť vládu a preto žiadame jej rekonštrukciu na pôdoryse dnešnej koalície, ktorá je definovaná v koaličnej zmluve. Preto nevidíme žiaden dôvod odovzdávať fungujúce a kvalitne vedené ministerstvo,” uviedol Sulík na sociálnej sieti.

Podľa SaS je výmena premiéra kľúčom k dobrej vláde. “O to viac, že okrem doterajšieho znepriatelenia si občanov, pani prezidentky, samospráv a vedcov dnes Igor Matovič bezdôvodne zaútočil aj na Máriu Kolíkovú a Juraja Šeligu, ktorých odchod požaduje bez toho, aby voči ich doterajšiemu pôsobeniu sformuloval jedinú vecnú výhradu. Aby som premiérovi uľahčil odchod z vlády, ponúkol som aj svoj odchod z vlády. Táto ponuka stále platí. Ak by však Igor Matovič viedol niektoré z existujúcich ministerstiev patriace OĽaNO, moja ponuka je logicky bezpredmetná,” vyhlásil Sulík.

SaS je ochotná diskutovať o zámene predsedníctva v zdravotníckom výbore za predsedníctvo v inom parlamentnom výbore. Požadovaný odchod ľudí, ktorí si dovolili mať iný názor – Kolíkovej, Šeligu, Bittó Cigánikovej a Sulíka podľa SaS potvrdzuje, že súčasný premiér rieši osobné animozity a nejde mu o krajinu. “Ocenili by sme, ak by Igor Matovič pochopil, že keď vyhrá voľby, nemôže všetko, ale mal by narábať s mocou tak, aby z toho malo prospech celé Slovensko,” uviedol Sulík.

- Reklama -