Odídenec Kollár hodnotí politickú situáciu: Problém pretrváva

0
poslanec NR SR a primátor Hlohovca Miroslav Kollár (Foto: TASR)

Premiér Matovič sa stále nevyjadril k riešeniu koaličnej krízy, priestor tak dostávajú viaceré varianty a scenáre. V poslednom čase sa dosť hovorí o možnosti zoštíhlenia vládneho zoskupenia na trojkoalíciu bez účasti liberálov. Naposledy na to narážala poslankyňa za SaS Jana Bittó Cigániková, keď poukazovala na zmenu rétoriky Veroniky Remišovej. Čo si o tom myslí bývalý poslanec Za ľudí Miroslav Kollár? Aký variant by podporil on?

Predstavme si, že ste stále členom Za ľudí i jej poslaneckého klubu. Strana sa podľa niektorých informácií rozhoduje, či ostať vo vláde v podobe trojkoalície, bez SaS, ale aj bez premiéra Igora Matoviča. Časť poslancov je za, druhá proti. Vy by ste boli za aké riešenie? Sám ste síce z koalície odstúpili práve kvôli Matovičovi, ale pád vlády je dnes reálnejší ako ešte nikdy od volieb…

Myslím si, že problém pretrváva. Neviem, či tá otázka stojí takto. Pretože strana sa oficiálne drží v zmysle uznesenia predsedníctva o zotrvaní v štvorkoalícii a chce odchod Igora Matoviča… Potvrdili to aj predsedníčka poslaneckého klubu Jana Žitňanská, aj podpredseda parlamentu Juraj Šeliga. Vyhlásili, že chcú vládnuť v štvorkoalícii bez predsedu vlády. A ja toto rozhodnutie rešpektujem.

Sú tieto správy o križovatke v Za ľudí pravdivé? 

Nie som už členom strany, nechcem komentovať to, čo sa v nej deje.

Je pravdou to, čo hovorí Richard Sulík, že Igor Matovič sa snaží osloviť aj nezaradených poslancov, respektíve, že je to jedna z možností, ktorú líder OĽaNO zvažuje? Vás už nebodaj oslovil?

Neviem to potvrdiť ani vyvrátiť, ale mňa osobne nikto neoslovil.

- Reklama -