SaS žiada odchod Matoviča, funkciu ponúkol aj Sulík

0
Na snímke v popredí sprava minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS), predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík a podpredseda SaS a minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling počas tlačovej konferencie strany SaS na tému Stanovisko SaS k atuálnej koaličnej kríze 15. marca 2021 v Bratislave. (Foto: TASR)

Predčasné voľby nechceme, sme za rekonštrukciu vlády – vyhlásil predseda SaS, minister hospodárstva a vicepremiér Richard Sulík. “Vyzývam premiéra, aby odstúpil,” vyhlásil Sulík a povedal, že ak je to potrebné, opustí svoj post aj on.

Matovič podľa Sulíka nie je osobnostne, odborne ani komunikačne spôsobilý viesť vládu, nie je schopný dodržiavať dohody. Svoj post je ochotný Sulík opustiť a vrátiť sa do parlamentu ako riadne zvolený poslanec NR SR.

SaS požaduje Matovičov odchod do budúceho utorka, inak SaS odíde z vládnej koalície. „Takto sa nedá ďalej fungovať,“ dodal Richard Sulík. Podľa neho by mohol Igora Matoviča nahradiť napríklad Eduard Heger, v OĽaNO podľa neho určite nájdu niekoho, kto ich bude reprezentovať lepšie.

“Predčasné voľby vonkoncom nechceme,” uviedol Sulík. Odchod strany z vládnej koalície vidí ako poslednú možnosť. Ďalší postupe chce Sulík komunikovať aj s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Ideálne by podľa Sulíka bolo, keby všetci koaliční lídri prestali byť členmi vlády. Za ľudí bude mať tlačovú besedu o 15. hodine.

vo videu tlačová konferencia SaS

- Reklama -