Baránek o riešení vládnej krízy: Sulík zlyhal a stráca dôstojnosť

0
Politický analytik Ján Baránek (Autor: Facebook)

Odstúpenie ministra Krajčího nepovažuje politický analytik Ján Baránek za riešenie vládnej krízy.

“Je to minimalistická požiadavka, lebo Matovič neodstupuje aj tak. Takže  sa dohodli na niečom,  čo  nerieši problém, lebo to v akom sme stave nie je vina ministra zdravotníctva, ale Matoviča,  lebo Matovič o všetkom rozhoduje,” vyhlásil Baránek pre ParlamentneListy.sk. “Takže je to taká kozmetická zmena, ktorá absolútne, ale absolútne nič nevyrieši. A ten chaos bude pokračovať,” vyhlásil.

Celkovo má analytik problém s pochopením Krajčího postupného odstupovania z ministerského postu.  “Nerozumiem tomu. Ja neviem, či sú tam nejaké veci, ktoré  musia dobehnúť, ja tomu nerozumiem… Keď chcem odstúpiť, idem k prezidentke, a podám demisiu. O  čo tu vlastne  ide?” opýtal sa Baránek. Odpoveď  na túto otázku sme s ním nenašli…   “Možno ešte treba voľačo donakupovať, nejaké testy, alebo neviem čo…  možno  to zistíme, možno to ani nezistíme, ja  fakt  neviem aký má význam odchádzať postupne,” vyhlásil  analytik. 

Pri rokovaniach o  vládnej kríze, ktoré už mali byť ukončené, ale predsa pokračujú, najviac zlyhal podľa Baránka Sulík. “Respektíve sa nechal ponížiť a stráca dôstojnosť. Po tých všetkých Matovičových obvineniach, aký je vrah a ja neviem čo, že  je zodpovedný za smrť  Kuciaka, tak  tváriť  sa  po tom všetkom, že je všetko v poriadku, je ponižujúce. Taká je politika, ale neviem si dosť dobre predstaviť ako si to v SaS zdôvodnili, že takéto niečo prežujú. Jedine, že sú tam nejaké projekty, peniaze, 7 a pol  miliardy…   Inak si to neviem predstaviť,”  vyhlásil Baránek.

Čo sa týka Za ľudí, sú  podľa analytika hlavne asi radi, že vyšli  z tejto krízy bez toho,  že by sa im rozpadol poslanecký klub. “Takže od Za ľudí som nejaký zásadnejší  postoj nečakal. U Sasky je to flagrantné zlyhanie toho, čo hovorili predtým a ako to dopadlo?” –  uzatvára tému Baránek.

Kedy Baránek očakáva najbližší rozkol v koalícii? “To nebude dlho, to je otázka dní, týždňov,  to tu máme za chvíľu,” uviedol analytik.

- Reklama -