Matovič: Zrušiť zmluvu na Sputnik V? Rozhodnite

0
"Kríza bude trvalá, kým bude mať Matovič ambíciu pôsobiť v akejkoľvek vládnej zostave, kedykoľvek a s kýmkoľvek.," myslí si Banáš. (Foto: TASR)

Výrobca vakcíny Sputnik V je ochotný ešte dnes zrušiť celú zmluvu na zabezpečenie dvoch miliónov vakcín, a to bez akýchkoľvek sankcií voči Slovensku. Premiér Igor Matovič (OĽANO) o tom informoval na sociálnej sieti. Koaličných partnerov i verejnosť požiadal, aby sa rýchlo vyjadrili.

“V situácii, keď má byť ich vakcína na Slovensku predmetom takej nenávisti, že koaliční partneri hrozia až rozpadom vlády, sú ochotní ešte dnes zrušiť celú zmluvu na zabezpečenie 2 000 000 vakcín. Bez akýchkoľvek sankcií voči Slovensku a s dovetkom, že 40 krajín, ktoré na Sputnik V čakajú, sa o vakcíny určené pre ľudí na Slovensku pobijú. Osobne ich plne chápem, ak by som bol na ich mieste, tiež by mi bolo nepríjemné, ak by môj liek, ktorý zachraňuje životy, niekto zneužíval na politické zápasy. Tým dupľom, ak 40 iných krajín prosí o čím skoršie dodávky.Tak poprosím kolegov, nech sa rýchlo (ešte dnes) vyjadria a nezávislé médiá, nech umožnia svojim čitateľom tiež vyjadriť názor. Váš názor? Môj? Bola by to najväčšia chyba, akú by sme mohli spraviť,” vyhlásil Matovič.

- Reklama -