Zemanovú mrzí jej cynický výrok o senioroch. Vraj si všetkých ľudí váži rovnako

1
poslankyňa parlamentu Anna Zemanová (SaS), Foto: TASR

Tak to bolo ostré! “Ľudia nad 65 rokov už nevytvárajú ekonomickú hodnotu, mali by byť zodpovednejší a na vakcínu si počkať a to aj keď najviac umierajú,” vyhlásila poslankyňa NR SR Anna Zemanová (SaS) v Sobotných dialógoch RTVS. Obrovská vlna kritiky za tento výrok ju primäla k ospravedlneniu.

“Hlboko sa ospravedlňujem tým, ktorých som sa svojim nejasným vyjadrením dotkla. Všetkých ľudí si vážim rovnako. Ochorenie a straty v rodinách zanechávajú bolesť a prázdno a je úplne jedno v akej vekovej kategórii sa človek nachádza,” uviedla v sobotu v noci Zemanová na sociálnej sieti.

Zemanová podotýka, že prežívame ťažkú krízu a neexistuje kľúč na správne riešenia. “Je dôležité, aby bola pri očkovaní nastavená rozumná rovnováha a kombinácia rizikových skupín a tých, ktorých štát potrebuje pre zabezpečenie nevyhnutných činností. V opačnom prípade by nám hrozilo, že nebude možné zabezpečiť chod v nemocniciach, bola by ohrozená doprava, ale rovnako by sa mohlo stať, že si ľudia nezaobstarajú základné suroviny, ak budú obchody zatvorené,” myslí si poslankyňa.

Pripomenula seniorom, ktorých svojím výrokom nahnevala najviac, že je nevyhnutné, aby obmedzovali svoju mobilitu, návštevy a dodržiavali vyhradený čas na nákupy. Tak sa ochránia pred Covidom.

- Reklama -

1 komentár

  1. Je to len politika , ktorú voči dochodcom a vobec , starším ľuďom presadzuje terajší režim na Slovensku , mimochodom aj s prezidentkou SR p.Čaputovou ! Taká je proste v SR realita !!!

Comments are closed.