Bývalý generálny prokurátor Čižnár mal skončiť s autom mimo cesty

0
Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár (Autor: TASR)

Bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár mal skončiť v utorok poobede neďaleko Pezinka s vozidlom mimo cesty. Informoval o tom webový portál denníka Plus jeden deň.

Polícia totožnosť účastníkov udalosti nepotvrdila. “Popoludní malo prísť pri Pezinku k udalosti v cestnej premávke. Vozidlo skončilo mimo vozovky,” spresnil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Podľa Plus 1 deň má Čižnár zranenú tvár, no s okolím bez problémov komunikuje.

Polícia na sociálnej sieti k nehode pri Pezinku píše: “Vo vozidle sa nachádzal vodič, ktorý bol prevezený k ošetreniu privolanou záchrannou službou do jednej z bratislavských nemocníc. K zraneniu iných osôb nedošlo, prítomnosť alkohol v dychu vodiča bola vykonanou dychovou skúškou na mieste vylúčená. Vyšetrovaním presných príčin ako aj okolností, za ktorých k tejto dopravnej nehode došlo sa zaoberajú v súčasnosti dopravní policajti Okresného riaditeľstva PZ v Pezinku.”

Čižnár sa vzdal funkcie generálneho prokurátora k 28. októbru 2020. Sedemročné funkčné obdobie mu síce skončilo 17. júla 2020, ale podľa zákona mohol stáť na čele generálnej prokuratúry, kým nepríde nový šéf prokurátorov. Čižnár pár dní po uplynutí funkčného obdobia požiadal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú o uvoľnenie z funkcie. Tá ju koncom júla 2020 akceptovala.

- Reklama -