Šeliga s Vetrákom pripravujú návrhy na online hlasovanie v parlamente

0
televízna obrazovka na prízemí Národnej rady SR , na ktorej sledujú novinári mimoriadnu schôdzu (Foto: TASR)

Online hlasovanie Národnej rady (NR) SR pri predlžovaní núdzového stavu je naďalej súčasťou diskusie. Ak by sa našla dohoda s opozíciou, návrh by mohol prísť už na najbližšiu riadnu schôdzu parlamentu. Tá sa má začať 16. marca. Pre TASR to uviedol podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí). Predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Milan Vetrák (OĽANO) avizoval ďalšie stretnutie pracovnej skupiny k novele rokovacieho poriadku a online hlasovaniu na stredu (24.2.)
     

 “Online hlasovanie v pléne o predĺžení núdzového stavu je stále predmetom diskusie, možno sa nám na tom podarí dohodnúť v stredu 24. februára, keď bude ďalšie zasadnutie pracovnej skupiny,” uviedol Vetrák. Priblížil, že sa už dohodli na úprave umožňujúcej online rokovanie výborov, na zabezpečení audiovizuálnych verejne dostupných prenosov z ich rokovaní či na zabezpečení fungovania výborov zmenou pravidiel týkajúcich sa overovateľov.
    

  Šeliga dodal, že zmena rokovacieho poriadku by mohla ísť do parlamentu v dvoch balíkoch. V stredu by podľa jeho slov už mali mať paragrafové znenie prvého návrhu a nasledovať majú rokovania s opozíciou.

- Reklama -