Mesík: Už 4 týždne je pre covid-19 schválený účinný a lacný liek, ale v lekárňach ho nemajú… Nedorazil? Rozkradli ho?

2
Juraj Mesík, analytik globálnych trendov a rizík (Foto: facebook J.Mesíka)

Vo vojne väčšina ľudí hynie rukou nepriateľa, u nás dnes všetky obete covid-19 zahynuli v dôsledku tupého ignorantstva, ľahostajnosti a korupcie vlády, ktorú si Slováci sami zvolili – kritizuje situáciu na Slovensku analytik globálnych rizík Juraj Mesík.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí povolil zatiaľ najväčší dovoz liekov s látkou ivermectín. Prvá časť z desiatok tisíc balení by mala prísť už na budúci týždeň. Ale – Spoločnosť  všeobecných lekárov Slovenska konštatovala, že nevedia liek predpisovať. “Lekár musí pacientovi poskytnúť informácie týkajúce sa indikácií, kontraindikácií, dávkovania lieku a súčasne ho musí aj upozorniť na nežiaduce účinky lieku. Žiadnu z uvedených informácií zdravotnícki pracovníci na Slovensku zatiaľ nemajú od Ministerstva zdravotníctva k dispozícii,” sťažujú  sa. Čo s tým?

Zohnať informácie o účinnej liečbe aj profylaxii covidu ivermectinom nie je vôbec žiadny problém – nech sa páči, môžete uverejniť preklad I-MASK protokolu podľa FLCCC, prikladám ho. 

I-Mask protokol

Vedľajšie účinky ivermectinu sú dobre známe, oproti mnohým iným bežným liečivám sú zväčša nevýznamné a zriedkavé a sú v každom príbalovom letáku alebo na stránkach vládnych agentúr, napr. FDA (klikni sem). To všetko si vie každý anglicky, nemecky či francúzsky hovoriaci lekár ľahko zistiť: čo oni ale chcú je oficiálne “požehnanie” od Ministerstva zdravotníctva ako ho majú používať – to je to, čo im v skutočnosti chýba, nie informácie!

Český premiér Babiš na sociálnej sieti dosť spochybnil ivermectin a jeho účinok, odvolávajúc sa na riaditeľku českého  Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Irenu Storovú. “Väčšina doteraz informovaných štúdií ukázala neúplné informácie a významné metodické obmedzenia, ktoré sťažujú definitívne závery. Na Slovensku ministerstvo zdravotníctva povolilo tento liek bez odborných dokladov, išlo o 1000 balíkov… Správy, ktoré máme od lekárov, zatiaľ neprejavujú žiadny špeciálny záujem.”

Česká republika je dnes – a je mi to veľmi ľúto – krajina s tretím najvyšším počtom obetí covidu na svete v prepočte na milión obyvateľov. Ak sa chce niekto o liečbe covidu učiť tam – a navyše od politika! – tak ma napadajú len slová biblie “Blahoslavení chudobní duchom, lebo ich bude kráľovstvo covidové…”

Tak lekári na Slovensku vraj neprejavujú podľa Česka špeciálny záujem. Čitatelia ParlamentneListy.sk, sa nám, naopak, sťažujú, že sa k ivermectinu stále nevedia dostať, hoci by mal byť kdispozícii aj pre lekárne už. Telefonovali sme včera (pondelok 22.2.2021) do mnohých lekární na Slovensku, či majú po piatkovom dodaní 9 000 balení pre Slovensko, už liek k dispozícii a či má význam, aby pacienti žiadali lekárov o predpis… Odpovede boli podobné: ani náhodou ho nemajú a vraj sa ešte nedá ani objednať. Takže 9000 balení a nikde nič. Verme, že s ďalšími dodávkami to dopadne inak. Kde je ten ivermectin podľa vás?

Jednoduchá odpoveď je, že neviem. Nedoviezli ho? Rozkradli ho už? Neviem.

Ľudia tu masovo zomierajú ako nikde inde vo svete, vymreli celé rodiny, na patológiách ležia mŕtve telá vo vrstvách, krematóriá a cintoríne nestíhajú páliť a pochovávať, nemocnice praskajú vo švíkoch, hoci masa ľudí aj tak zomiera doma bez pomoci – a účinný a lacný liek je formálne už 4 týždne schválený, ale stále ho v lekárňach nemajú…

To, čoho sme svedkami je slovakocída, aká tu nebola od vojny. Len vo vojne väčšina ľudí hynie rukou nepriateľa, u nás dnes všetky obete zahynuli v dôsledku tupého ignorantstva, ľahostajnosti a korupcie vlády, ktorú si Slováci sami zvolili. Je to čosi ako autoimúnne ochorenie, keď človeka zabíja vlastné telo. Sabotáž dovozu ivermectinu je súčasťou tejto choroby.

- Reklama -

2 KOMENTÁRE

  1. Lekári prestane fungovať ako jednotlivci pri tvorbe liečebných postupov na COVID vytvorte spolupracujúce a uznávané tímy na tvorbu liečebných postupov pre skorú liečbu, ambulantnú liečbu nemocničnú liečbu, …. Takisto vytvárajte odporučenia pre prevenciu proti napadnutiu vírusom. Nenechávajte to na politikoch toto je Vaša parketa. Možno pre Vašu inšpiráciu si zoberte príklad z informatikov, ktorí vytvorili a vytvárajú spolupracujúce uznávané tímy vo svete

Comments are closed.