Beňová: Pri neschopnosti ministra zdravotníctva je dobrá každá jedna vakcína navyše

0
Monika Beňová, europoslankyňa (Foto: TASR)

Je za. Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD) súhlasí s premiérom Igorom Matovičom a ruskú vakcínu Sputnik považuje za pozitívnu myšlienku. Naopak, ministerka Remišová podľa nej, zasa urobila zlé rozhodnutie.

“Samozrejme, že ideálne by bolo očkovať len dôsledne otestovanými vakcínami. Treba však úprimne priznať, že žiadna zo známych vakcín nemá v tejto chvíli 100% otestovanie v zmysle pravidiel ELA. Vznikali totiž “za chodu” a rýchlo, vzhľadom na situáciu s covid-19 vo svete. Nepovažujem preto za rozumné odmietnutie ruskej vakcíny. Ruskí vedci patrili vždy k svetovej špičke a viesť “studenú vojnu” v čase, kedy ide o zdravie a životy ľudí, je nezodpovedné. Zvlášť v situácii, kedy farmaceutické spoločnosti nedodávajú zazmluvnené objemy vakcín,” uviedla Beňová na sociálnej sieti.

“A tak p. Remišová už druhý raz za ostatný čas urobila zlé rozhodnutie. Lebo, pri neschopnosti ministra zdravotníctva je dobrá každá jedna vakcína navyše. PS:…zas ale dobrou správou je, že mnohí by sa teraz už zaočkovať dali…,” myslí si Beňová.

- Reklama -