Fico: Vo vestibule NAKA ma čakalo stádo novinárov

0

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico prišiel vo štvrtok doobeda do budovy Prezídia Policajného zboru. “Do toho vás nič nie je,” odpovedal na otázku, v akej veci prišiel vypovedať. Po odchode z prezídia na sociálnej sieti kritizoval úniky informácií z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) i z vyšetrovacích spisov a poukázal na prítomnosť novinárov na mieste.
      

“K prebiehajúcim ani plánovaným úkonom informácie nie je možné poskytovať,” uviedol pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Expremiér vypovedal k obvineniu bývalého ministra za Smer Petra Źigu. Médiám to potvrdil advokát obvineného Sergej Romža.

Zároveň uviedol, že sťažnosť, ktorú podali voči obvineniu Žigu pre údajné podplácanie, bola orgánmi činnými v trestnom konaní zamietnutá.

„Nechápem, ako sa opäť mohlo stať, že unikajú informácie z polície a opäť tu stojíte tridsiati piati. Je to moja súkromná vec,“ cituje Fica – informuje denník Sme.

„Ja si myslím, že vypovedal spontánne, vypovedal k veci a myslím, že viaceré veci objasnil,“ povedal na margo výpovede šéfa Smeru Romža. V predmetnej veci podľa neho dnes mali vypočuť spolu štyroch svedkov.

„V každom prípade tu absentuje motív zo strany môjho klienta, prečo by mal spáchať skutok tak, ako mu je kladené za vinu,“ povedal obhajca.

Doplnil, že vo veci bola už vypočutá aj sudkyňa, ktorej údajne Žiga ponúkal úplatok. „Ja si myslím, že bola vo svojej výpovedi konzistentná,“ dodal.

 “Nie je normálne, aby vo vestibule NAKA stálo stádo novinárov a presne vedeli, kto a kedy príde a v akej veci vypovedať na NAKA. NAKA je, pokiaľ ide o únik informácií, deravá ako ementál a je na čase, aby s tým minister vnútra Mikulec niečo urobil,” uviedol Fico. Upozornil na negatívne dôsledky únikov informácií z polície i z vyšetrovacích spisov na priebeh vyšetrovania. Hovorí aj o poškodzovaní práv ľudí, ktorí čelia podozreniam.

- Reklama -