Truban: Stačilo. Krajčí je neschopný

0
podpredseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Truban (Autor: TASR)

Krajči by mal odstúpiť z postu ministra zdravotníctva. Vyzýva ho na to mimoparlamentné hnutie Progresívne Slovensko. Dôvody pomenoval na sociálnej sieti podpredseda hnutia Michal Truban. V akej kľúčovej oblasti je podľa neho minister neschopný?

“Minulý týždeň bol tragickým vyvrcholením dlhého radu chýb, ktorý sa tiahne až od leta. Na Slovensku zomierali ľudia na covid najrýchlejšie na svete. Okrem toho sme sa dozvedeli, že ministerstvo nedokáže správne vypublikovať dáta o počte nakazených a má v nich chaos. A že registračné systémy na testovanie a očkovanie „fungujú“ tak, že ich radšej vo voľnom čase dopĺňajú dobrovoľníci,” upozorňuje Truban.

Ako rieši minister túto zúfalú situáciu? Rieši iné… “Práve teraz si minister zdravotníctva ale našiel čas obmedzovať práva žien nad 40r tým, že ak sa rozhodnú pre interrupciu, náklady im už nebudú hradené z verejného zdravotného poistenia. To by bolo nesprávne kedykoľvek. Ak sa ale minister zdravotníctva rozhodne venovať svojej politicko-ideologickej agende, kým mu rezort doslova horí pod rukami, je to hlboké zlyhanie a dôkaz o neschopnosti rozoznať, čo je verejný záujem,” myslí si Truban.

- Reklama -