Rezervačný systém od ZMOS využíva takmer 400 miest a obcí

0
Michal Kaliňák (Autor: Archív M. Kaliňáka)

Bezplatný rezervačný systém na testovanie obyvateľov na ochorenie COVID-19, ktorý samosprávam poskytlo Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS), využíva takmer 400 miest a obcí. Súčasťou je vyše 600 odberných miest a prostredníctvom neho sa na testovanie nahlásilo viac ako 600.000 ľudí. Informoval o tom ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák.

“Tento systém postupne samosprávy nasadzovali, a to na základe manuálu a videoinštruktáže. Zároveň na základe dodatočných požiadaviek bol upravený rezervačný formulár, texty SMS a obsah exportu dát pre potreby miest a obcí,” priblížil Kaliňák. Tento systém má byť k dispozícii bezplatne aj všade tam, kde budú môcť samosprávy pomôcť s očkovaním obyvateľov.

“Vidíme, že spojenie informačno-komunikačných technológií s potrebami samospráv a očakávaniami obyvateľov dáva potrebnú pridanú hodnotu, ktorú vidíme v užitočnosti, udržateľnosti a zrozumiteľnosti,” uviedol Kaliňák. ZMOS v spolupráci so slovenskou firmou preto formuluje agendu s názvom Digitálny reštart samosprávy, ktorú plánuje čoskoro predstaviť.

- Reklama -