Kovařík: Verejnosť volá po zatýkaní “veľkých rýb”.

0
policajný prezident Peter Kovařík (Foto: TASR)

Kontrola opatrení je nevyhnutnosťou na to, aby štát chránil životy a zdravie. Uviedol to vo svojom vyhlásení policajný prezident Peter Kovařík na margo aktuálneho stavu v Policajnom zbore (PZ). Ako dodal, verejnosť bude vidieť políciu v uliciach aj naďalej. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová.
      

“Okrem kontroly opatrení sa venujeme aj ostatnej činnosti a medzi tú, okrem iného, patrí boj so zločinom a kriminalitou na Slovensku. Cítime, že máme podporu aj od verejnosti, keď vidí, že pracujeme a máme výsledky. Za túto podporu sme veľmi vďační, pretože nás ženie dopredu,” poznamenal policajný prezident. Ako tvrdí, dlhé roky verejnosť volá po zatýkaní “veľkých rýb”. Je pyšný na vyšetrovateľov, ktorí pracujú na prípadoch, aby pykali za svoje činy aj tí, “ktorí úž boli presvedčení o tom, že ich pokrivená minulosť nedobehne”. Všetkých ubezpečil, že operatívci, vyšetrovatelia či policajti zásahovej jednotky Lynx Commando majú plnú podporu vedenia Policajného zboru. “Ja osobne som presvedčený o ich bezúhonnosti a spravodlivej snahe očistiť Slovensko od ľudí, ktorí patria za mreže. Využívame všetky zákonné možnosti, ktoré nám legislatíva ponúka tak, aby neboli porušené žiadne práva obvinených osôb,” povedal Kovařík s tým, že zákroky polície sú v súlade so zákonom. Všetky ich kroky podľa neho majú svoje opodstatnenie s jediným cieľom, a to dostať obvinené osoby pred spravodlivý súd.
     

 Najdôležitejší cieľ, ktorý si ako prezident PZ určil, je zvýšiť dôveryhodnosť verejnosti v Policajný zbor. “Vnímam to ako jednu z najťažších úloh. Prevzal som Policajný zbor v období, keď je situácia vyeskalovaná, pretože všetci prežívame najťažší rok za posledné storočie. Chápem, že ľudia sú už unavení zo všetkých protiepidemických opatrení, všetci sme, ako verejnosť, tak aj policajti,” povedal šéf polície. Ako dodal, teraz je mimoriadne dôležité, aby si všetci uvedomili, že krik, agresivita, nepodložená kritika a bezohľadná nezodpovednosť sú tým najhorším, čo môžu robiť. “Neprispeje to k zlepšeniu situácie. Základnou povinnosťou polície je chrániť životy, zdravie a majetok,” uzavrel Kovařík.

- Reklama -