AstraZeneca aj Johnson obhajujú účinnosť vakcíny u ľudí nad 65 rokov

0
Britský premiér Boris Johnson navštívil vo štvrtok 28. januára 2021 francúzske biotechnologické laboratórium Valneva v škótskom Livingstone, kde sa bude vo veľkom vyrábať vakcína proti ochoreniu COVID-19. (Foto: TASR/AP)

Farmaceutická spoločnosť AstraZeneca a britský premiér Boris Johnson vo štvrtok obhajovali účinnosť vakcíny proti vírusovému ochoreniu COVID-19 po tom, ako nemecké regulačné orgány vyhlásili, že by sa nemala podať ľuďom starším ako 65 rokov.

Hovorca tejto britskej farmaceutickej firmy uviedol, že najnovšie údaje z klinických skúšok vakcíny vyvinutej spoločne s Oxfordskou univerzitou “podporujú (jej) účinnosť vo vekovej skupine nad 65 rokov”.

Premiér Johnson tiež vyjadril podporu vakcíne z produkcie spoločnosti AstraZeneca, dodala agentúra AFP.

Ich reakcie sa objavili po tom, ako nemecká komisia pre očkovanie odporučila, aby sa vakcína vyvinutá spoločnosťou AstraZeneca v spolupráci s Oxfordskou univerzitou podávala len osobám vo veku od 18 do 65 rokov.
      V stanovisku komisie sa špecifikuje, že “údaje, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii, sú nedostatočné na vyhodnotenie účinnosti vakcín” pre osoby staršie ako 65 rokov.

- Reklama -