Tímy odborníkov z pedagogických a psychologických poradní sú k dispozícii nepretržite

0
iphone, have a look, mobile
Photo by relexahotels on Pixabay

Školské zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, centrá pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie (CPPPaP) a centrá špeciálno-pedagogického poradenstva (CŠPP) poskytujú odbornú starostlivosť nepretržite. Informuje o tom na svojom webe rezort školstva.
     

 Na Slovensku existuje fungujúca sieť poradenských zariadení 60 rokov. V každom okresnom a krajskom meste je prostredníctvom tímu odborníkov zabezpečovaná starostlivosť deťom a žiakom v materských, základných a stredných školách od narodenia do ukončenia prípravy na povolanie v oblasti optimalizácie výchovného, vzdelávacieho, psychického, sociálneho a kariérového vývinu, zvlášť deťom so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.
     

 “Aj v tomto období sú v poradenských zariadeniach tímy odborníkov – psychológov, špeciálnych pedagógov, sociálnych pedagógov či kariérových poradcov, ktorí podľa potrieb rodiča, dieťaťa/žiaka, klienta, v súčasnosti dištančnou formou, zabezpečujú odborné konzultácie, poradenstvo, krízovú intervenciu, terapiu, preventívne aktivity, respektíve webináre, semináre a metodické usmerňovanie pre učiteľov, výchovných poradcov, odborných zamestnancov v materských, základných a stredných školách,” uvádza sa na webe rezortu školstva. Na svojich webových stránkach a na profiloch na sociálnych sieťach majú sprístupnené aktívne telefónne čísla, emailové adresy či iné kontakty, na ktoré môžu ľudia v prípade potreby zavolať alebo napísať.

- Reklama -