HLas – SD namieta dotácie pre občianske združenie a žiada odstúpenie Budaja

0
Richard Raši (Hlas-SD) Foto: TASR

Mimoparlamentná strana Hlas-SD žiada odstúpenie ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽANO). Reaguje tak na medializované informácie o dotáciách pre občianske združenie, ktorého štatutárom je poradca premiéra Pavol Kalinský. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková.
     

 “V demokratickej a transparentnej spoločnosti sa nemôže stať, že občianske združenie, ktorého štatutárom je poradca premiéra, dostane od ministerstva, ktoré ovláda minister z premiérovej strany, dve dotácie vo výške takmer 400.000 eur. Žiadame ministra Budaja, aby obe dotačné zmluvy pre združenie Pavla Kalinského okamžite zrušil a hneď potom odstúpil,” vyhlásil podpredseda strany a nezaradený poslanec parlamentu Richard Raši.
      

Denník Hospodárske noviny vo štvrtok informoval o dvoch dotáciách z eurofondov pre občianske združenie Pre lepšiu spoločnosť v celkovej výške takmer 390.000 eur. Envirorezort tvrdí, že projekty s názvom Chrániš prírodu – chrániš seba a Storočný strom spĺňali všetky podmienky na udelenie peňazí z eurofondov.
     

 Kalinský odmietol spájanie úspešnosti projektov s jeho súčasným pôsobením na poste poradcu premiéra. Zdôraznil, že projekty sa predkladali ešte za predchádzajúceho vedenia. Dodal tiež, že nie je štátny zamestnanec ani verejný funkcionár a jeho pozícia je apolitická.

- Reklama -