Kotlebovci sa rozhádali. Uhrík a Mazurek odchádzajú z predsedníctva strany

0

Milan Uhrík a Milan Mazurek odstúpia z vedenia opozičnej ĽSNS. Informovali o tom v na sociálnej sieti. Svoje rozhodnutie zdôvodnili zmenou stanov strany, ktorá bez ich vedomia posilnila pozíciu “vodcu”.

“Delegátom boli na sneme predložené na schválenie stanovy v úplne inom znení, ako návrh, ktorý sme odsúhlasili na poslednom spoločnom predsedníctve,” prihovára sa priateľom a spolustraníkom na Facebooku Uhrík. “Jednoducho, ako podpredseda strany som bol z tejto zmeny stanov úplne vynechaný. Taktiež som nebol ani medzi pozvanými delegátmi, ktorí o týchto zmenách (mnohí nevedomky) hlasovali. Obávam sa, že s takto zmenenými stanovami bude ťažké nárokovať si morálne právo kritizovať kohokoľvek za totalitné praktiky – čo je škoda obzvlášť teraz, keď Slovensko naozaj čelí autoritárskemu šialencovi v čele vlády. O tom, čo bolo v stanovách schválené som sa dozvedel len nedávno – od členov. Keďže dnes boli tieto nové stanovy oficiálne zaregistrované, tak mi nezostáva už nič iné, len verejne zaujať toto moje osobné stanovisko,” píše..
     

 “V rámci tejto zmeny prišlo k podstatnej zmene štruktúry predsedníctva, ako aj k ďalšiemu presunu kompetencií z predsedníctva na predsedu. Predsedníctvo strany prakticky nerozhoduje už o ničom,” komentoval europoslanec Uhrík, pričom doplnil, že sa nebude uchádzať o funkciu podpredsedu strany, keďže táto funkcia nateraz podľa jeho vyjadrenia “nemá praktický význam”.

“Začiatkom tohto mesiaca delegáti snemu strany odhlasovali zmenu stanov, ktorá mení spôsob fungovania predsedníctva, jeho štruktúru a dáva predsedovi strany prakticky všetky kompetencie. Z praktického hľadiska tak predsedníctvo stratilo význam a stalo sa len čisto pro forma orgánom,“ napísal na Facebooku Mazurek.
      

Okrem iného sa tiež sťažuje na to, že o obsahu zmeny stanov rovnako, ako mnohí ďalší, vedomosť vopred nemal. “Dozvedel som sa o nej len náhodou, od hlasujúcich delegátov. Nikto so mnou, rovnako ako s ďalšími navrhnuté zmeny neprebral a nemal som tak možnosť sa k nim vôbec vyjadriť a ovplyvniť ich obsah. Nedokážem si nijako vysvetliť, prečo nám to zatajili, prečo nám takto klamali,” reagoval, pričom dodal, že pôsobiť už bude ako radový člen ĽSNS.

Svedomie by mu vraj nedovolilo účastniť sa na bábkovom predsedníctve. Ak nebude mať reálne právomoci, nemá pre neho význam zostávať v predsedníctve strany.

“Tak ako vždy vystupujem proti totalitným praktikám Igora Matoviča, tak nemôžem zostať ticho ani teraz. Bolo by to pokrytecké. Po dlhých rokoch moje pôsobenie vo vedení strany končí,“ priznáva Mazurek na sociálnej sieti. .

- Reklama -